Η κυρία Ευτέρπη

Η κυρία Ευτέρπη, ήταν μια καλοστεκούμενη κυρία 82 ετών.
Παρά τα χρόνια της ήταν πολύ δραστήρια, πρόσχαρη και η υγεία της ήταν σε άριστη κατάσταση.

Ίσως να βοήθησε σε αυτό ο πρόωρος θάνατος του συζύγου της, που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο, όταν αυτή ήταν 35 χρονών. Ο σύζυγος της ήταν Ελληνοαμερικανός, είχαν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου στο νησί του Ιονίου που γεννήθηκε, όταν αυτή ήταν 19 χρονών, έκτοτε ζούσαν παρέα στις Ηνωμένες πολιτείες, μέχρι το βράδυ που ο σύζυγος έπεσε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου του ξενοδοχείου που διέμενε, αφήνοντας τρία call girl να κοιτάζουν το προσγειωμένο σώμα του από ψηλά και αφήνοντας στην γυναίκα του μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής, άλλα τόσα από τα κέρδη του καζίνο που είχε κερδίσει το βράδυ της πτώσης, καθώς και αρκετά σε καταθέσεις, μετοχές, με λίγα λόγια άφησε ένα πλούσιο μποναμά για να γεμίσει τα κενά της απουσίας του.

Η κυρία Ευτέρπη αποφάσισε φέτος το καλοκαίρι να κάνει διακοπές στο νησί που μεγάλωσε, παρέα με τους συγγενείς της, που είχε αφήσει πίσω της όταν ξενιτεύτηκε .
Ένα απόγευμα, απολαμβάνοντας το θαλασσινό της μπάνιο, στην προσπάθειά της για να βγει στην στεριά, παραπάτησε, χτύπησε το πόδι της σε βράχο, έπεσε και εισέπνευσε θαλασσινό νερό.

Δυστυχώς για αυτήν το αλμυρό νερό στους πνεύμονες δημιούργησε μη σωστή οξυγόνωση στον εγκέφαλο, οπότε και βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας με την ζωή της να εξαρτάται από μερικά σωληνάκια και κάνα δύο μηχανήματα.
Πολύ πιθανόν τα μηχανήματα να κάνουν κάνα ήχο, όπως μπλίνκ, έτσι ώστε να σπάει για λίγο η μονοτονία της νεκρικής ησυχίας του δωματίου. Μπορεί αυτός ο ήχος να ήταν εκνευριστικός, αλλά η κυρία Ευτέρπη δεν ήταν σε θέση να εκφράσει οποιαδήποτε επιθυμία.

Οι συγγενείς της, ήταν βαθιά προβληματισμένοι με το συμβάν,μα ακόμα πιο πολύ τους προβλημάτιζε το γεγονός ότι έπρεπε να μεταφέρουν την κυρία Ευτέρπη στις Ηνωμένες πολιτείες με ειδική πτήση, μιας και η ασφαλιστική της εταιρία, πλήρωνε για την ασφάλεια ζωής της μόνο σε περίπτωση που η κυρία Ευτέρπη θα πέθαινε στις Ηνωμένες πολιτείες. Και αυτοί κατά τύχη ήταν οι μοναδικοί κληρονόμοι.

Τελικά η μοίρα κάνει κύκλους, σκεφτόμουν καθώς καθόμουν συνοδηγός στην επιστροφή μας από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις