Η αγάπη έφυγε.






Η αγάπη έφυγε.
Μαράζωσε, χάθηκε,
Κρύφτηκε κάτω  από τόνους χρυσού, γυαλιστερά ενδύματα, λάστιχα λιμουζινών. Στριμώχτηκε μέσα σε χαρτοφύλακες real estate και διαπεράστηκε από τα κοντάρια των λάβαρων.
Και οι άλλοι; 
Τι θα απογίνουν οι άλλοι;
Θα συνεχίσουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ιερά κάστανα, παντόφλες, ξύλα, λείψανα, φωτιές, Δημιουργώντας έναν θεό αλα καρτ για όλες τις επιθυμίες τους, κρυφές και φανερές,
 Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ απέκτησε πορτιέρη, η τιμή εισόδου αναγράφεται μπροστά από το ταμείο. Όλα έχουν την τιμή τους. Σε μια ελεύθερη οικονομία όλα κατευθύνονται από την οικονομία. Όσο περισσότερους οικονομικούς αριθμούς γράφει ο υπολογιστής, τόση περισσότερο δικαίωμα έχεις στην εξυγίανση και στην ελεύθερη βούληση.
Τα μαρτύρια των μη εχόντων ικανοποιητικών οικονομικών αριθμών,  είναι ένα υπέροχο παράδειγμα, προς αποφυγή βέβαια,  για αυτούς  που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν ή να απαρνηθούν την ελευθερία που υποτάσσεται στην ελευθερία των οικονομικών αριθμών.
Και τι θα κάνουμε;
Όταν όλα καταρρέουν, που στρέφεται ο κόσμος;
Στην θρησκεία και στις παραδοσιακές αξίες.
Η επιστροφή στις  παραδοσιακές αξίες εγκυμονεί κινδύνους, για τις παραδοσιακές αξίες. Αν θα ήταν άξιες δεν θα χρειαζόντουσαν να ανατραπούν. Η επιστροφή σε κάτι που έχεις γκρεμίσει επειδή δεν σου άρεσε, έχει σαν μόνο στόχο το αποτελείωμα και όχι την ανακαίνιση. Την γέννηση του νέου πάνω στο παλιό.
Και η αγάπη;
Τελικά που βρίσκεται η αγάπη;
Η αγάπη για τον άνθρωπο; την φύση; Η δύναμη της συγχώρεσης; της ευγνωμοσύνης; του αλληλοσεβασμού;
Υπάρχει.
Είναι κρυμμένη καλά.
Προσπαθεί να φυλαχτεί για να μην γίνει ατραξιόν σε κάποιο κέντρο διασκέδασης, μεταμεσονύχτιο ή ολοήμερο.


,   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις